STABLOSAN d.o.o.
BAHOE EAC PZP NBG SCHULE
home o nama edukacija naše usluge aktualnosti kontakti

 

Bodo SIEGERTBodo SIEGERT, öbuv Sv
Eu-certificirani vještak za njegu stabala, osnivač i direktor Nürnberger Schule i grupe firmi Die Nürnberger, koje 30 godina educiraju stručni kadar i izvršavaju najzahtjevnije radove u njezi stabala i arborikulturi diljem Europe
Suosnivač i predsjednik najbrojnije udruge njegovatelja stabala u SR Njemačkoj, osnivač ITEG-a i suosnivač i počasni član Hrvatske udruge za arborikulturu.Viktor LOCHERT, dipl. ing. šum
Već 40 godina djeluje u struci, od toga više od 30 godina u rukovođenju njegom i održavanjem gradskog zelenila grada Nürnberga.
Od 1985. djeluje u promidžbi njege i zaštite stabala i arborikulture u Hrvatskoj.
Suosnivač i počasni predsjednik Hrvatske udruge za arborikulturu.Andrej ŠTALEKER, dipl. ing. šumarstva
Bavi se njegom stabala vi še od 10 godina. Vlasnik certifikata ISA Certified
Arborist ML-0383AT, ISA certified tree worker climber specialist i EAC certified
European tree worker. Suradnik u Nuernberger Baumpflege i Nuernberger Schule.
Sergey PALCHIKOV, Master Poljoprivrede. Senior Profesor na Moskovskom državnom sumarskom Univerzitetu
Sergey Palchikov se bavi njegom stabala vise od 20 godina. Ukljucen u naučnim, obrazovnim i društvenim aktivnostima. On ima 17 godina nastavnog iskustva.
Gospodin Palchikov je trenutno zadužen za "ZDOROVI LES Moskva Tree Care" školi. On je takođe šef ZDOROVI LES sumarsko istražnog centara, kao i naucnog i edukativnog centra za istraživanje stabala Moskovskog državnog sumarskog univerziteta. On dijeluje kao ko-predsjednik sekcije "Konzervacija i restauracija drvne vegetacije regiona Ruske Federacije" Saveta za konzervaciju Narodne prirodne baštine Savjeta Ruske Federacije (gornjeg doma ruskog parlamenta). Gospodin Palchikov je član Nezavisne Tree ekspertske grupe (ITEG) i predsedavajući za ETV i ETT Nacionalnog ispitnog Odbora.Od 2004. godine u Hrvatskoj nudimo usluge stručne njege stabala, dijagnostiku zdravstvenog stanja i statike stabala s najnaprednijom tehnologijom i edukaciju prema europskim standardima kvalitete, na području njege i dijagnostike stabala.

Imamo stalnu suradnju sa Hrvatskim šumarskim institutom, Šumarskim Fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskim šumama, Hrvatskom udrugom za arborikulturu i jednim od najvećih europskih rasadnika, belijskim Arbor-om.
Naši osnivači Viktor Lochert i Bodo Siegert su također suosnivači i počasni članovi Hrvatske udruge za arborikulturu (HUA).

Tvrtka STABLOSAN d.o.o. obavila je prosudbu i izradila mnoge elaborate o zdravstvenom stanju i statici stabala, njihovoj održivosti i stabilnosti, te sigurnosti za promet u njihovom okolišu - sa prijedlozima za njegu i sanaciju većeg broja monumentalnih stabala.

Mnoga od tih stabala su zaštićeni objekti prirode, a ovdje navodimo neke od najvažnijih radova:
• monumentalni cedar u parku Sv. Jakova i hrast crnika u Opatiji
• veliki broj stabala u prakovima grada Varažina
• stari hrast medunac na Cresu, kod Beloga
• 100-godišnje pinjole u glavnoj aleji na Velikom Brijunu
• stoljetne platane u Marmontovoj aleji u Karlovcu
• stoljetni hrast u Kukljanovu (grad Bakar)
• Gupčeva lipa u Gornjoj Stubici
• hrast Galženjak na stubčkom Kamenjaku
• monumentalna lipa u Desiniću
• 2 divovske platane u Trstenom - jedna od njih je najveće bjelogorično stablo Europe
• "Hajdukova murva" u Splitu


Tijekom više od 10 godina edukacije, široku paletu naših tečajeva polazio je niz rukovodećih stručnih kadrova i djelatnika operative iz komunalnih službi i privatnih tvrtki iz Zagreb, Splita, Varažina, Čakovca, Osijeka, Zadra, Karlovca, Siska, Kutine, Bihaća, Sarajeva i dr.


Veselimo se novim izazovima u njezi, dijagnostici i očuvanja Vaših stabala, kao i nasim novim polaznicima tečajeva.